Επίσκεψη του Συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά

 

Στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων που αποφασίστηκαν για το σχολείο μας για τη συνεργασία μας στο πρόγραμμα Σχολικής Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να πραγματοποιεί κάθε μήνα και από μία δράση.

Παρόλο που η επίσκεψη συγγραφέων στο Σχολείο μας θα μπορούσε θεωρητικά να είναι κάτι ανέφικτο, λόγω της απόστασης από τη μητέρα-πατρίδα και του μεγάλου κόστους για την κάλυψη των εξόδων των προσκεκλημένων συγγραφέων, ο Ελληνικός Κύκλος Βιβλιόφιλων Λονδίνου και η κα Παναγιώτα Νάκου, συνδράμει στο έργο μας κάθε χρόνο σε ανάλογες δράσεις.

Για τη φετινή χρονιά, λοιπόν, είχε προγραμματιστεί από καιρό να μας επισκεφθεί ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς και οι μαθητές μας είχαν προετοιμαστεί, διαβάζοντας βιβλία του που υπάρχουν στη σχολική μας βιβλιοθήκη.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, με χαρά και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι μαθητές του σχολείου μας τον κ. Φίλιππο Μανδηλαρά. Ο κ. Μανδηλαράς αφηγήθηκε με παραστατικό τρόπο «Τα τρελομπαλάκια»  στους μαθητές των Α?, Β? και Γ? τάξεων και «Τον Ολυμπιονίκη που έβλεπε τα ψάρια να  περνούν» στους μαθητές των Δ?, Ε? και Στ? τάξεων. Συζητώντας με τα παιδιά, τους αποκάλυψε  τι στάθηκε πηγή έμπνευσης για αυτόν και τα βιβλία του.

Ευχαριστούμε πολύ κ. Φίλιππε ! Είστε πάντα ευπρόσδεκτος στο σχολείο μας!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *