4ο αφιέρωμα κατά της σχολικής βίας

Σε συνέχεια των δράσεων που έχει καθιερώσει το σχολείο μας, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών του σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, την Παρασκευή 5 Μαϊου 2023  έγινε το τέταρτο κατά σειρά assembly.

Η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Κουπάδη Στέλλα παρουσίασε το παραμύθι της Άννας Μιχίδη «Τι τρέχει με τον Μπαντού;» που ασχολείται με τον σχολικό εκφοβισμό, το σχολικό άγχος, τη διαφορετικότητα και τον φόβο της απόρριψης.
Ο μικρός Μπαντού, μαθητής της Α΄ τάξης του Δημοτικού, μπερδεύει τα γράμματα και δυσκολεύεται να διαβάζει και να γράφει. Αυτό του προκαλεί τρομερό άγχος, δε θέλει να έρχεται στο σχολείο, ούτε να συμμετέχει στο μάθημα για να μην κάνει λάθη και τον κοροϊδεύουν οι συμμαθητές του.
Θα καταφέρει άραγε να πει στον εαυτό και στους άλλους ΜΠΟΡΩ και θα τα καταφέρω;
Τα παιδιά των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων άκουσαν προσεχτικά το παραμύθι και έφτιαξαν σχετικές ζωγραφιές.  Ακολούθησε σχετική συζήτηση όπου εκφράστηκαν απόψεις και συναισθήματα σχετικά με το σχολικό άγχος και τη σημασία της αποδοχής από συμμαθητές και αλλά παιδιά του σχολείου, μέσα από τις δικές τους εμπειρίες!

Comments are closed.