Το Ιαπωνικό Σχολείο μας επισκέφθηκε (14/03/2024)

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ιαπωνικού Σχολείου Λονδίνου, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λονδίνου, μας επισκέφθηκαν για να βιώσουν όσα όμορφα είχαν ετοιμαστεί για αυτούς!

Η πρόσκληση αφορούσε αναβίωση αποκριάτικων εθίμων της Ελλάδας! Είχαν οργανωθεί 5 διαφορετικά εργαστήρια κατασκευής: χαρταετού, αποκριάτικης μάσκας, αποκριάτικου καπέλου, αρλεκίνου και χελιδονιού. Οι μαθητές χωρίστηκαν στα εν λόγω εργαστήρια και εκφράστηκαν εικαστικά!

Η επίσκεψή τους συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο, όπου ο «Βασιλιάς Γάιδαρος Καρνάβαλος» έκλεψε την παράσταση! Εμφανίστηκε μπροστά στους επισκέπτες περπατώντας περιχαρής, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές του ελληνικού σχολείου χόρευαν και έπαιζαν γύρω από αυτόν.

Στη συνέχεια αναβιώθηκε το έθιμο με το «γαϊτανάκι», όπου στους ήχους καλαματιανού χορού, τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους, προσκαλώντας να συμμετέχουν και οι μαθητές του Ιαπωνικού σχολείου.

Η αποκριάτικη αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου να τραγουδούν το «Λεμονάκι μυρωδάτο» και το «Πιπέρι», όπου επισκέπτες και οικοδεσπότες έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά χορού!

Ήταν μια όμορφη εμπειρία, που την χάρηκαν όλη με τη ψυχή τους! Οι ελληνικές Απόκριες τιμήθηκαν με το παραπάνω!

Comments are closed.