Μαθητικές εκλογές 2022-23

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου οι μαθητές όλου του σχολείου συμμετείχαν στην διαδικασία των μαθητικών εκλογών για την ανάδειξη 5μελους μαθητικού συμβουλίου.

Μάθαμε ότι…

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται και ασκείται η κρατική εξουσία ονομάζεται πολίτευμα. Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα σύμφωνα με το οποίο η εξουσία πηγάζει από τον λαό. Στη δημοκρατία όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και να συμμετέχουν στα κοινά. Είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν κατοχυρωμένα τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά τους.

Σκοπός να διερευνήσουμε και να προβληματιστούμε για τη δημοκρατία στην καθημερινή μας ζωή, στο σχολείο, στη γειτονιά, στη χώρα μας.

Επιπλέον μια από τις «θεμελιώδεις βρετανικές αξίες»  είναι η δημοκρατία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές/τριες συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των θεσμών, αναπτύσσεται αυτοπειθαρχία και αλληλοσεβασμός στους μαθητές και ασκούνται στη δημοκρατική αυτοδιοίκηση και στον ελεύθερο και γόνιμο διάλογο.

Οι εκπαιδευτικοί στα αγγλικά σχολεία πρέπει να προωθήσουν αυτές τις βρετανικές αξίες και ελέγχονται από τον Ofsted ( επιθεώρηση σχολείων από Άγγλους επιθεωρητές, η οποία γίνεται και στο ΕΔΣΛ ).

Το ΕΔΣΛ καθώς πρέπει να προσαρμόζεται και στον αγγλικό τρόπο ζωής« βρετανικές αξίες –british values» και να ακολουθεί τις υποδείξεις της αγγλικής και της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από βιωματικές δράσεις προσπαθεί να εμπλέξει τους μαθητές στην έννοια της δημοκρατίας στην καθημερινή πράξη.

Το προεδρείο:
ΡάφνσσονΑλέξανδρος – Αργύρης
ΔημόπουλοςΓεώργιος
ΑλεφραγκήςΙάσων
ΣάββαΑναστασία Ελένη
ΣιέμπηςΧρήστος

Συγχαρητήρια!!! Σε όλους!!!

Comments are closed.