Επίσκεψη στο Ιαπωνικό Σχολείο (28/02/2024)

Στο πλαίσιο Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών με κοντινά μας σχολεία, επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 28 Φεβρουραρίου το Ιαπωικό Σχολείο Λονδίνου (The Japanese School in London).

Φθάνοντας εκεί, το προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου μας υποδέχθηκαν θερμά ξεκινώντας με το τραγούδι «Twinkle Star» στην ιαπωνική γλώσσα! Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακά παιχνίδια της Ιαπωνίας στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου, ενώ ολοκληρώθηκε με μουσικοκινητό δρώμενο και ανταλλαγή δώρων! Οι μαθητές του Ιαπωνικού Σχολείου είχαν ετοιμάσει ατομικές origami σβούρες, ενώ οι μαθητές του ελληνικού νηπιαγωγείου τους, ως ευγνωμοσύνη για όσα είχαν ετοιμάσει για αυτούς, προσέφεραν ένα ομαδικό έργο τέχνης που παρουσίαζε το σύμβολο της ελπίδας μέσα στο χειμώνα: Την αμυγδαλιά μας! Μάλιστα αυτό το έργο τέχνης συμπληρωνόταν από τον αρχαιοελληνικό μύθο της Αμυγδαλιάς!

Φυσικά, στο τέλος, οι μαθητές έδωσαν την πιο ζεστή αγκαλιά μεταξύ τους, με την υπόσχεση να μας επισκεφθούν σύντομα και στο δικό μας σχολείο!

Comments are closed.